26 Kasım 2011 Cumartesi

MUHABBET KUŞU YEM ÇEŞİTLERİ


Ak Darı : % 10 protein,% 72 karbonhidrat , 2,5 % Yağ, 2,5 % Seliloz
Muhabbet kuşlarının ençok tükettikleri yemlerden birdir ve temel besin kaynakları arasındadır.





Dal Darı : % 15 protein,% 67 karbonhidrat , 3,5 % Yağ, 1,5 % Seliloz
Tohum taneleri diğer darı türlerine göre nisbeten daha küçüktür. Yavru muhabbet kuşlarına yem kırmayı öğretmek için birebirdir.Genede yetişkinlerinde tüketmesinde yarar vardır.








Sarı Darı : % 10 protein,% 74 karbonhidrat , 2 % Yağ, 2 % Seliloz
Akdarıdan sonra en çok tüketilen darı türüdür ama diğer darı türlerine göre içeriğindeki maddeler kuşların vücutları tafafından daha az özümlenir.











 
Kızıl Darı : Çok küçük tanelidir ve ticareti zordu. Doğal olarak bahçelerde ve çimenlik alanlarda yetişir. Muhabbet kuşları tarafından yemiş olarak çok sevilir.
  










Siyah Darı : % 10 protein,% 70 karbonhidrat , % 4 Selüloz ,% 2 yağ
Ak darı ile aynı özellikler taşır ancak kabuk yapısı birazdaha sert olduğundan kuşlar tarfından ikinci plan da yenilir. Fiyatınında biraz farklı oluşu nedeni ile az miktarlarda kullanılır.




 
Tiftik Darı : Çok keskin küçük tanecikler olduğundan ticari zordur. Doğal olarak bahçelerde ve çinenliklerde yetişir.Farklı renklerde olabilir. Muhabbet kuşları tarafından yemiş olarak çok sevilir.










 
Japanese/Japon Darısı : 12% protein,% 13Selüloz ,% 63 karbonhidrat,% 5 yağ
Üç açılı küçük tanelider. Japanese darı özellikle Doğu Asya’da ABD’de gıda ve yem bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Muhabbet kuşları tarafından kolay kabul edilen ve besleyicibir yemdir. Başta Avrupalı muhabbet kuşu yetiştiricileri olmak üzere dnta üzerinde tüm üreticiler tarafından yem karışımlarında %10-%15 arasında kullanılmaktadır.







Aspur : % 10 protein,% 70 karbonhidrat, 2% Yağ, Selüloz % 4
Genellikle kanarya yemi veya sade yem olarak bilinir. Bu tohum kabuğu koay soyulduğu içn kuşlar arasında çok popülerdir. Muhabbet kuşlarının yem karışımında % 50 ye kadar kullanılabilir.





Keten : % 24 protein,% 22 karbonhidrat , % 10 Selüloz ,% 31yağ
Yağlı bir tohum türüdür. Tohum içeriği sayesinde doğal bir müsildir. İçeirğindeki mukus sayesinde iç organların korunmasını sağlar.










Ayçekirdeği: % 19 protein,% 20 karbonhidrat , % 10 Selüloz ,% 40 yağ
Ayçekirdeği %48 le % 50 arasında yağ içeriri ve muhabbet kuşları için gerçek bir besin kaynağıdır. Ayrıca, birçok önemli amino asitler, mineraller, vitaminler ve eser elementler dahildir. Ayçekirdeği aşırıya kaçmadan kuşlarınız sağlık beslenir.









Yulaf : % 12 protein,% 64 karbonhidrat , % 10 Selüloz ,% 6 yağ
Yem karışımının içine karıştırılmamaladır. Soyulmuş yulaf uygun yemliklerle kuşa ayrıca verilmelidir.Tüm huhubatlar içerisinde en yüksek mineral oranına sahiptir.





 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder